שאלה שיש לי לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/10/2017 | 17:57 | מאת: רינת

שלום, הייתה לי פזילה החוצה בשתי העיניים לסירוגין הרופא ניתח לי עין אחת שני שרירים. האם בבדיקה שאעשה הרופא יראה שעדיין יש לי פזילה בעין שלא נותחה רק בלי סימפטומים? כי הרי בכלל לא נתחו אותה. או שבדרך שנשגבה מבינתי גם העין הלא מנותחת תסתדר

23/10/2017 | 22:48 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בניתוח פזילה צריך לבטל את הזוית שבין העיניים. לא ממש חשוב איזו מהעיניים מנתחים לצורך זה. יש שיקולים אחרים שלפיהם בוחרים איזו עין. (יש מצבים, למשל כשיש סיבה לא לגעת בלחמית העין הפוזלת (בגלאוקומה למשל), שמבצעים את כל הניתוח בעין ה"ישרה", ואם הזוית תוקנה במלואה, לא תהייה יותר פזילה). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה