ראייה כפולה ותרגילי עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/10/2017 | 15:03 | מאת: אדיר

שלום, אני לא סובל מפזילה אובייקטיבית כלומר הרופא לא רואה אצלי פזילה אבל במהלך היום עין אחת כל פעם נוטה לצאת החוצה ואז אני רואה כפול. השאלה היא האם תרגילי עיניים יכולים להחמיר את המצב או לעזור במצב ? כי לפעמים אומרים שבמצבים מסוימים הם יכולים להחמיר. וגם מכיוון שהתרגילים עובדים על שתי העיניים ואצלי הבעיה היא עין אחת.

23/10/2017 | 22:43 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאדיר שלום אתה אכן סובל (לא מילה מוצלחת) מפזילה. לסוג הפזילה הזה קוראים intermitent exotropia, קרא על זה קצת. תרגילי עיניים יכולים לעזור במצב זה. נכון שבמקרים מסויימים, בעיקר כאשר המתרגל לא מיומן, הם עלולים להחמיר את ההפרעה מכפל הראיה. זה נדיר. (אין כמעט טיפול רפואי שלא עלול לגרום נזק כאשר לא נעשה נכון.) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה