כתמים מתחת לעיניים לאחר משחה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/10/2017 | 17:46 | מאת: דלקת עיניים

בשבת בשל דלקת בעין שמאל קיבלה טוברקס. בשלישי עבר לעין ימין וטופלה בטוברקס. אתמול בשל החמרה בעין ימין קיבלה טוברקס בבוקר ובערב החליפו לדטמיצין. ביומיים האחרונים, לאחר שנרדמה מרחו לה סינטומיצין על העין, בזמן שינה. יש שיפור משמעותי בעין אבל היום התעוררה עם כתמים לבנים מתחת לעיניים. כמו פיגמנטציה. מה זה? האם אמור לחלוף או שישאר כך? כתוב על הסינטומיציו זוועות באינטרנט עד כדי פגיעה משמעותית בעור ובמח העצם. רופא עור שראה אותה היום אמר שלא מכניס אליו הביתה את המשחה הזו. היא מסוכנת ומלאת תופעות.

21/10/2017 | 00:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא מסכים. נכון שבטיפול סיסטמי (בכדורים או דרך הוריד) במנות גדולות ולתקופה מתאימה, דווחו סיבוכי מח עצם עם סינטו. במתן מקומי במשחה, זו האנטביוטיקה שעד לפני זמן לא רב היתה העיקרית בשימוש לכל דלקת עיניים, לאחר ניתוחי עיניים , גופים זרים ומה לא, בארץ ובעולם, עשרות (אם לא מאות) אלפי אנשים קבלו אותה בכל יום , ובספרות של רפואת העיניים לא דווחו בעיות מיוחדות להוציא תופעות אלרגיות (כמו בכל תרופה מקומית) שחולפות עם הפסקת המתן. לא סביר שהפיגמנטציה נובעת ממספר ימים של סינטו. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה