אחרי ניתוח פזילה דלקות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/10/2017 | 17:47 | מאת: מור

שלום, כבר חמישה חודשים עברו מניתוח הפזילה שביצעתי. מאז יש לי דלקות שחוזרות על עצמן כל הזמן+התחלתי לסבול מסינוור השמש בצורה קיצונית. אני כמובן שמה משקפי שמש ולמרות זאת השמש מגבילה אותי. שמתי הרבה סוגי משחות וטיפות. הייתי אצל שני רופאי עיניים בקהילה. אחד אמר שזה חלק מתהליך הריפוי השני אמר שיש לי יובש (אני שמה טיפות ליובש). לעיתים עין ימין מתנפחת לי כאילו יש לי שעורה. יש לי גם שטפי דם שמגיעים לי לאישון. והכל מלווה בכאבי עיניים ותחושה לא טובה. ניסיתי ליצור קשר עם המנתח אבל זה גובל בבלתי אפשרי. לא ראיתי אותו מהניתוח. יום ושבוע אחרי בדק אותי מתמחה ומאז הביקורות הם עם האורתפטיסט (משו כזה). אני כבר לא יודעת מה לעשות עם זה. פעם אחת העין שלי מאוד התנפחה (שלושה חודשים אחרי הניתוח) הלכתי לרופא משפחה והוא שלח אותי למיון, זה פשוט דלקות. הגיוני שאני עדיין בתהליך ריפוי? ואם אפשר גם הצעה לשמש... תודה

14/10/2017 | 13:14 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למור שלום אכן מהלך לא רגיל אם לפני הניתוח לא הייתה כל נטיה ליובש, אלרגיה דלקות וכדומה, אז סביר שיש איזה שהוא קשר. אין כזה דבר שאת לא יכולה ליצור קשר עם הרופא המנתח. כשלוקחים מטופל לניתוח מקבלים אחריות על הניתוח ועל המהלך שלאחר הניתוח. (כן ייתכן שלאחר בדיקה יסודית הוא יקבע שהמצב לא קשור לניתוח, ואז הוא ידאג להפנות אותך למי שמומחה לזה, ויוודא שאת מקבלת טיפול מתאים) פני למנהל בית החולים, יסודר לך תור אצל המנתח מהר מאד. אם הוא כבר לא עובד, יתאמו לך מומחה פזילה אחר דר. נוימן

16/10/2017 | 07:16 | מאת: מור

תודה. נאמר לי במפורש שבגלל שזה בית חולים ציבורי אני לא בוחרת את מי שיבדוק אותי ואם אני רוצה, המנתח מקבל במסגרת פרטית. לפנ הניתוח גם היו לי דלקות מידי פעם אבל לא בתדירות כזו וגם לא סבלתי בכלל מהשמש. אני כמעט עוורת בשמש וקשה לתפקד כך. לא הגיוני שזה יובש, הרי אני שמה טיפות 7 פעמים ביום לכל עין ואין שיפור... משישי האחרון אני גם שמה פוסיתלמיק ודווקא יש שיפור. הבעיה שאני עוברת מדבר לדבר ונהייתי תלותית בטיפות ובמשחות.

21/10/2017 | 00:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

על התשובה (הבלתי נסבלת, בעיקר כשבאה יחד עם ההצעה לפנות למנתח באופן פרטי) הזו, את צריכה להתלונן גם אצל מנהל בית החולים וגם אצל נציב קבילות הציבור של משרד הבריאות. פשוט ספרי על השאלה והתשובה. באופן ספציפי, טוב שיש שיפור עם אנטיביוטיקה מקומית. וכאמור אולי לא קשור לניתוח. ראי שהמנתח יבדוק אותך (אל תקבלי לא כתשובה, בכל מקום בעולם, וגם בארץ, הרופא המנתח עוקב אחר המנותחים שלו, וגם אם יש מתמחים ורופאים נוספים שעוזרים בזה, כאשר יש בעיה הוא רואה את החולה), ויחליט איך להתקדם או למי להפנות אותך. דר. נוימן

21/10/2017 | 00:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

(את הנ"ל אני כותב כחלק המערכת, אני מנהל יחידה בבית חולים ציבורי. לא יעלה על דעתי לא לבדוק חולה שעבר ניתוח על ידי, אם יש חשש שהתלונה שלו קשורה בניתוח) דר. נוימן

21/10/2017 | 23:18 | מאת: מור

תודה רבה על המענה אבדוק איתם שוב

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה