שאלה בנושא פזילה אקזופוריה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/10/2017 | 11:42 | מאת: דניאל

מאובחן אקזופוריה שלום המספר שלי הוא -4.5, אני רוצה להזמין שני זוגות משקפיים שאחת תהיה עם המספר לעיל והשנייה עם מספר -2.5 ואני אשתמש בהם לקריאה כי זה יותר נוח לי (מספר גדול מקטין לי את הכתב). האם זה יכול להחמיר לי את האזוקפוריה? האופטימטריסט אמר לי שזה לא אמור להזיק לעיניים אבל לא ידע בקשר לפזילה

14/10/2017 | 13:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

דניאל שלום מדובר על עדשות מינוס? בן כמה אתה? בכללי, עדשות פלוס יכולות להחמיר את זוית האקזו, ומינוס להפחית. לא הייתי מתיחס לזה. השיקול הוא לפי מה שנוח לך בראיה הכלל הוא שראיה קודמת. מרכיבים את המספרים הנכונים, ואם זה מחמיר את הפזילה לרמה שמצדיקה טיפול-מטפלים בפזילה באופן ספציפי, לא על ידי משקפיים פחות או יותר ממה שצריך לראיה נוחה. (יש גם אסכולה הפוכה, אני לא בעד) דר. נוימן

14/10/2017 | 20:39 | מאת: דניאל

היי אני בן 26, אני מדבר על עדשות -2.5 (מינוס) לקריאה. המספר שלי הוא -3.5 אבל לקריאה אני מוצא שיותר נוח לי איתם. אז אם ככה אני מבין שמותר לכל הדעות?

21/10/2017 | 00:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

מותר ראה איך (אם בכלל) זה ישפיע על הפזילה דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה