משקפיים לתיקון פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/10/2017 | 18:46 | מאת: איטה

שלום בני בן 4.5 חודשים , ויש לו פזילה בשתי העיניים. היום קיבלנו מרשם למשקפיים - 3.5+ ו- 4.5+. שאלותי- האם זוהי הדרך הראשונית לתיקון פזילה? האם הרכבת משקפיים בגיל זה לא עלולה לפגוע בראיה ו'להבטיח' הרכבת משקפיים בעתיד? תודה רבה!

02/10/2017 | 22:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשאלה הראשונה-תלוי במקרה. כאשר יש חשד שהפזילה נובעת מרוחק הראיה, יש לתקן קודם את רוחק הראיה (=משקפיים), ולהתקדם לניתוח רק אם זה לא פותר את הפזילה. לשניה-הרכבת המשקפיים לא פוגעת בראיה (בהנחה כמובן שהמספר נכון), ואין שום קשר בין הרכבת או אי הרכבת משקפיים ובין שינויים בשגיאת התשבורת (=המספר) של העיניים , לטובה או לרעה. המספר משתנה עם הגדילה, בלי קשר להרכבת או אי הרכבת משקפיים דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה