טיפות עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/11/2003 | 08:36 | מאת: סקוביבון

האם קיימות טיפות עיניים המרחיבות אישונים שלא שורפות בעיניים? היינו פעם אצל רופא פרטי ששם טיפות כאלה.. שלא נמצאות בקופת חולים... תודה

25/11/2003 | 08:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אין דבר כזה. (למי שימציא- מובטחים חיים נוחים על יכטה בקריביים...) יש כמה דברים/ שיטות קרובים: אם מחממים קצת את הטיפות, (למשל על ידי החזקתן בתוך הכיס במשך כשעה, טריק ידוע של רופאי עיניים ילדים,) הצריבה קטנה בהרבה. (חלק מתחושת הצריבה היא העובדה שנכנס לעין משהוא קר). אם נותנים קודם טיפת הרדמה מקומית (כמו במדידת לחץ תוך עיני), הרי שאת טיפות ההרחבה לא מרגישים כלל. מכיוון שטיפות ההרדמה צורבות פחות מטיפות ההרחבה, התחושה היא שסך הכל ה"טיפות צרבו פחות". יש אפשרות לתת את הטיפות בתרסיס (כמו של בושם) במקום בטפטוף ישיר לעין, וזה יותר נוח. הבעיה היא שאז יש פחות שליטה על המינון. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה