שיטת תפרי התאמה שאלות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/09/2017 | 16:40 | מאת: רמי

שלום, אני קורא קצת על השיטה הזו וקצת חושש ממנה. הרי אחרי הניתוח העיניים נפוחות ואדומות, גלגל העין בקושי זז, כיצד אפשר להעריך האם ישנו תיקון יתר או תת תיקון? בנוסף, כיצד המנתח יכול לדעת כמה מילימטר הוא מזיז את התפר? הרי הדבר נעשה מבחוץ. 3) קראתי שראייה כפולה היא לא דבר חריג לאחר ניתוח וזה לא מעיד על בעיה, אם כן האם לא קיים חשש שבו התוצאה טובה אבל בגלל שהמטופל רואה כפול, המנתח יזיז את השריר ואז אחרי שלושה שבועות יסתבר שהיה עדיף לא להזיז אותו.

22/09/2017 | 22:19 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרמי שלום שאלות טובות, שאלת את המנתח? לגבי שאלה אחת ושתיים, אין בעיה למדוד את זוית הפזילה, אין לזה קשר לאודם או לנפיחות, ויודעים אם הזזנו מספיק על ידי מדידה חוזרת מיד לאחר ההזזה. השאלה השלישית היא שאלת מליון הדולר. אכן לעיתים מזהים פזילה מיידית לאחר הניתוח, מישרים, ובדיעבד זה לא היה רצוי כי מקבלים תת או עודף תיקון שלא היו קורים אם היינו משאירים להחלמה ספונטאנית. בסיכום- מנתח מנוסה משתמש בשיטה רק כשיש סיכון משמעותי לאי הצלחה, והיא אכן רק משפרת את סיכויי ההצלחה, לא מבטיחה הצלחה של מאה אחוז. יש לא מיט מנתחי פזילה טובים בארץ ובעולם שלא משתמשים כלל בתפרי התאמה, ויש רבים מאד שכן. אני משתמש במקרים נבחרים, בדרך כלל בניתוחים חוזרים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה