אנאירידיה תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/09/2017 | 08:12 | מאת: נופר

שלום ד"ר, לבני התינוק בן החודשיים גילוי השבוע אנאירידיה. אני אם חד הורית וזהו בני הראשון, מיותר לציין כמה אני חרדה ומבוהלת מהנושא ומהשלכותיו. אצל משפחתי אין היסטוריה כזאת.חשוב לי לציין שאין אבא בתמונה וזה תרומת זרע.מניחה שאצטרך לבדוק גנטית מה המקור. רציתי לדעת האם התופעה נדירה? האם ניתן יהיה בהמשך לעשות ניתוח להשתלת רשתית? האם זה הפיך? אודה לתשובתך והתייחסותך. בברכה, נופר

21/09/2017 | 11:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לנופר שלום? מדובר על הילד שבדק דר רוק? אם כן, הוא בין כך הפנה אותך אלי, כך שנדבר לאחר הבדיקה. התשובות הישירות לשאלות שלך הן: 1-נדירה ( אחד ל50-100 אלף לידות) 2-אין תיקון כירורגי. (בכל מקרה מדובר בקשתית, לא רשתית). 3-לא הפיך. יש בהחלט דברים שאפשר וצריך לעשות ונושאים שצריך לעקוב אחריהם. דר. נוימן

22/09/2017 | 09:00 | מאת: נופר

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. אתקן את שאלתי- קראתי שקיים ניתוח להשתלת קשתית.האם נכון?

22/09/2017 | 13:09 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא שאני מכיר. יש אפשרות להשתיל עדשה מלאכותית עליה מצטיירת קשתית ומושאר מרכז שקוף שמדמה את האישון. (ללא יכולת התכווצות והתרחבות כמובן). אני נוהג לטפל על ידי עדשת מגע עם ציור כנ"ל. אותו האפקט, יותר "התעסקות" אבל בלי הסיכונים המיידיים והכרוניים של ניתוח תוך עיני. את המקרה שאובחן על ידי דר רוק לפני מספר ימים? דר. נוימן

22/09/2017 | 16:19 | מאת: נופר

כן. לצערי

22/09/2017 | 22:15 | מאת: ד"ר דורון נוימן

יהיה בסדר אני מבין ממנו שהוא הפנה אותך אלי נבדוק ונוודא שאין בעיות נוספות, נתאים עדשת מגע עם ציור קשתית, ואם שאר מבנה העין תקין, יש סיכוי סביר להתפתחות ראיה תקינה. דר. נוימן

23/09/2017 | 17:47 | מאת: נופר

תודה רבה לך על האכפתיות. האם אתה מקבל רק בבית החולים וולפסון?

23/09/2017 | 20:22 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא רק בוולפסון, אבל עדיף שתגיעי לשם, גם יהיה קל יותר למדוד לחץ תוך עיני, וגם התורים אלי בפרטי ארוכים מדי. דר. נוימן

24/09/2017 | 21:27 | מאת: נופר

אני רוצה בבקשה להגיע מחר לוולפסון על מנת להתחיל לעשות את הבדיקות. אני מוטרדת וחרדה כי יצרו איתי קשר מבנק הזרע. הציפ הגנטי של התורם אינו תקין ויש חוסר נוסף בכרומוזום 22. אני צריכה איזושהי הפניה לבית החולים למיון עיניים או למחלקת עיניים? תודה ואשמח לתשובתך המהירה

24/09/2017 | 21:53 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא מבחינתי. בואי עם המכתב מדר רוק גם יום רביעי יהיה בסדר עדיף שתביאי טופס 17 לצורך הרישום בבית החולים, או שתרשמי דרך מיון הילדים?? אני לא ממש בקי בנוהלים האלו דר. נוימן

25/09/2017 | 15:57 | מאת: נופר

שלום ד"ר נוימן, ראשית תודה על טיפולך המסור. היום היינו אצלך בוולפסון..שכחתי רק לשאול האם התינוק יצטרך משקפי שמש בנוסף לעדשת המגע עם הציור קשתית? ובנוסף, לא ביצענו בדיקת לחץ.. האם זה מוקדם מידי? מתי נצטרך לבצע בדיקה זו? תודה מראש

25/09/2017 | 18:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לנופר שלום, כן, יהיה צורך במשקפי שמש בזמן שהיה בשמש. העדשות יכולות להכיל צבע גם במפתח האישון, אבל עדיף שלא. גלאוקומה, אם מתפתחת (במיעוט המקרים), מופיעה יותר מאוחר. היום לא ראיתי סימנים לגלאוקומה מולדת (בקרנית ובעצב הראיה). בהזדמנות גם נמדוד דר. נוימן

01/10/2017 | 08:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

נופר שלום תוכלי בבקשה להתקשר אלי לגבי ילד עם בעיה דומה, כנראה מאותה התרומה 0544713394 תודה דר. נוימן

25/09/2017 | 20:11 | מאת: נופר

מה כוונתך בנוגע לצבע במפתח האישון? לגבי הצבע הבנתי בגדול אבל מה הכוונה במפתח עצמו? מתי עלינו להגיע שוב לבדיקת עיניים? תודה וערב טוב

02/10/2017 | 22:19 | מאת: ד"ר דורון נוימן

את המפתח עושים שקוף. אם ניתן, יש מסנן UV, אבל הוא כמובן שקוף צריך לראות אותו לאחר מספר שבועות עם העדשות.

19/10/2017 | 17:44 | מאת: נופר

שלום ד"ר ניומן, קיבלנו את העדשות מגע אך הן מעט גדולות "ורוקדות" על העישון ומפתח האישון בחלקו הקטן זז מידי פעם עד שמגיע לחלק הלבן של העין. היינו אצל איוון והוא הזמין עדשות חדשות אך בנתיים אמר שנמשיך להרכיב את העדשות האלו עד שיגיעו החדשות. שאלתי היא האם זה יכול להזיק בנתיים או לפגוע לו בפוקוס? אני לא רוצה לעשות משהו שיבלבל אותו ולכן עושה דאבל צ'ק מולך. איוון אמר שזה לא מפריע לו ועדיף מכלום אבל מרגיש לי לא כ"כ נכון. מה דעתך? תודה רבה!!

05/11/2017 | 10:17 | מאת: נופר

שבוע טוב ד"ר נוימן, בני מרכיב את העדשות מספר שבועות. אנחנו צריכים להגיע לביקורת. מתי נוכל להגיע לוולפסון לבדיקה? תודה רבה!

21/03/2018 | 20:16 | מאת: אור

שלום. רציתי לדבר האם ניתן לאבחן את זה לפני הלידה. גם אני בהריון מתורם זרע מאסף הרופא

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה