פזילה וגנטיקה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/11/2003 | 09:02 | מאת: טלי

דר' נוימן שלום רב! בתי בת שנה וחודש, נולדה עם פזילה ועברה ניתוח לפני כארבעה חודשים, אני היום בהריון ורציתי לדעת מה הסיכויים שהילד הבא שלי יוולד עם בעיה דומה? יש לציין כי אין שום בעיה של פזילה במשפחה לא שלי ולא של בעלי , במשך כמה דורות אחורה. תודה מראש

23/11/2003 | 17:19 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לטלי שלום, בהעדר סיפור משפחה, לא ניתן לקבוע על סמך מקרה בודד אם יש או אין רקע גנטי, וודאי שלא לתת הערכת סיכון. (בנינו, פרט לסקרנות מובנת, זה לא ממש חשוב. אני מניח שלא היית שוקלת הפלה גם אם היתה הסתברות גבוהה לפזילה, ובין כך תקחי את הילד/ה לבדיקת עיניים מלאה בגיל 6 חדשים)

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה