מחלת עיניים פליקטנולה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/08/2017 | 10:32 | מאת: מלי

ד"ר נכבד שלום, מבקשת אם אפשר לקבל מידע על מחלת עיניים פליקטנולה. האם יש אפשרות שפעוטה בת שנתיים כבר שנה סובלת ממנה כאשר מתפתחת דלקת בעין אחת בלבד כל 3 שבועות? האם יש בדיקה מסויימת שיכולה לבדוק אם מדובר במחלה הזאת? בתודה רבה על תשובתך

23/08/2017 | 22:29 | מאת: ד"ר דורון נוימן

פליכטנולוזיס קיימת בילדים מגיל 6 חדשים ואילך. נחשבת כתגובה לאלרגן, בדרך כלל ממקור זיהומי. יכולה להעלם ולחזור, בעיקר לאחר טיפול מקומי בטיפות סטרואידים. אנשי קרנית בדרך כלל עוסקים במחלה הזו, האבחון והטיפול בה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה