האם יש צורך בהרחבת אישונים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/08/2017 | 09:01 | מאת: ליטל

שלום, בני בן שלוש וחצי ונבדק ע"י רופאת עיניים בגיל שנה וחצי ושנתיים וחצי והכל היה תקין. חשוב לי לבדוק אותו מידי שנה מכיוון שלבעלי יש צילינדר גבוה ולאחיו של בעלי יש עין עצלה. השאלה היחידה היא האם ניתן לוותר על החלק של הרחבת אישונים וזה לא יפגע מהותית בבדיקה. אני פשוט יודעת שהבן שלי ייקח את זה קשה, ולכן רציתי לדעת אם אכן יש לזה כזה ערך מוסף או שלא נורא אם נוותר. תודה

01/08/2017 | 23:50 | מאת: ד"ר דורון נוימן

תלוי במקרה אם בעבר נמאה תשבורת תקינה בבדיקה בהרחבה, וכעת ניתן להדגים שרואה 6/6 או מאד קרוב לזה, בכל עין, אפשר לוותר, בכל מקרה של ספק כדאי להרחיב. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה