תוצאות בדיקה עיניים+הרחבת אישונים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/07/2017 | 09:45 | מאת: רותם

שלום רב היינו בבדיקה ראשונית עם תינוקת בת חצי דנה גחל כרונולוגי נולדה בשבוע 34+1 משקל 2025 קג בבדיקה ראשונית הכל היה תקין ונאמר לנו שאם אנחנו מעונינים אפשר לגלות בעיות בהרחבת אישונים ולכן הסכמנו , בבדיקה נאמר לנו שיש לתינוקת 6+ לערך בכל עין וזימנו אותנו למעקב בעוד 4 חודשים. השאלה האם באמת מספר יכול לרדת שכן בזמן הדירה היתה בת 4.5 חודשים גיל מתוקן. בנוסף 6+ זה מספר גבוה לא נראה שהילדה מתאמצת להרים צעצועים לדפדף בספר, מזהה ומבדילה בין בני הבית וזרים אין להכל פיגורים התפתחותיים האם יכןל להיות שחלה טעות בבדיקה. אנא תשובתך תודה רבה רותם

01/08/2017 | 23:41 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרותם שלום +6 אכן גבוה, ומצריך או תיקון במשקפיים, (זה מה שאני הייתי עושה), או לפחות מעקס צמוד, חזרה על הבדיקה כעבור 4 חדשים ומתן משקפיים אם אין שיפור משמעותי. היא לא מרוויחה כלום בזה שהיא מנסה לפתח את מערכת הראיה שלה (זה מה שקורה בחדשים הראשונים לחיים) דרך 6+ לא מתוקן (לקרוב היא צריכה 9+, מניח שהרופא הסביר לך). גם יךד עם ליקוי ראיה כבד מרים צעצועים ומדפדף בספר בגיל זה. אין לזה שום אינדיקציה לגבי כמה טוב היא רואה או לא. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה