עזרה בהבנת תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/07/2017 | 20:24 | מאת: עינת

שלום, בני בן שנה ושבעה חודשים, עקב דמעת קלה נשלח על ידי רופא עיניים לבדיקה בבית חולים וקיבלנו המלצה למשקפיים. אנחנו די בשוק. להלן הבדיקה: CSM תקין בכל עין. תנועות עיניים מלאות ללא פזילה. מקטעים קדמיים שקטים. דוק דמעות מעט מעובה משמאל, מבחן DDT ניקוז תקין של הדמעות. בלחיצה של השק משמאל ללא רפלוקס. בהרחבה ציקלו +מידרמיד: SKrt+2.00 lt+4.50 קרקעית תקינה בכל עין. אודה לקבל חוות דעת, מכיוון שהתרשמנו שהבעיה חמורה - במה בעצם מדובר?. הרופאה גם השתמשה במונח עין עצלה, אך לאחר קריאה הבנתי שהטיפול לעין עצלה על ידי רטייה ולא משקפיים. האם חובה להרכיב משקפיים כל הזמן? האם הבעיה יכולה לחלוף? כמה דחוף להרכיב לו משקפיים? והאם יש טיפול אחר ממשקפיים? (לא ברור אם יסכים לשים) תודה, אמא לחוצה

23/07/2017 | 00:01 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעינת שלום לפי כמות ונושאי השאלות, את באמת צריכה חוות דעת נוספת (להבדיל משאלה ברשת לרופא שלא בדק את הילד), או לחזור לרופאה שמצאה את הממצאים הנ"ל ורשמה משקפיים. בכללי- 1-הפרעת תשבורת ברמה כזו שמהווה גורם סיכון להתפתחות עין עצלה קיימת בכ4% מהילדים, (זו גם השכיחות של עין עצלה באוכלוסיה) וזו הסיבה שכל ילד צריך להבדק עם טיפות הרחבה בגיל שנה. במקום להיות בשוק תשמחו שבגלל שאלת הדמעות הבעיה נמצאה ותטופל, וטוב שהרופאה ביצעה את הבדיקה למרות שבאתם בשאלה של דמעת 2-המצב אכן מהווה סיכון להתפםתחות עין עצלה בעין שמאל, והטיפול בעין עצלה בהחלט מחייב משקפיים במקרה זה, ייתכם שבהמשך גם רטיה על העין הטובה כתוספת, לא במקום. 3-דחוף. הבעיה מלידה בדרך כלל, ועין שמאל בדפיציט כבר שנה ושבעה חדשים כאמור-נראה לי שאת צריכה לקבל הסבר מלא מרופא שבדק את הילד על הממצאים והטיפול. בהצלחה, דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה