כחול וכתום בקווי המתאר של חפצים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/07/2017 | 09:04 | מאת: מיכל ל.

שלום רב, לא ידעתי לאיזה פורום לשלטח את השאלה מרוב, שהיא לא קשורה לשום תחום מפורט. אז מנסה כאן… הבת שלי, בת תשע, מספרת כבר כמה זמן שהיא רואה בשולי חפצים ואנשים, מעין הילה דקה, היא תמיד בצד אחד כתום ובצד השני כחול. די ברור לי שזה משהו נוירולוגי ולא בראייה. האם דבר כזה מוכר לך ? עובר? תודה רבה מיכל ל.א.

02/07/2017 | 21:29 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום לא מוכר ספציפית אם חושבים על התמונה, היא מתארת אפקט פריזמטי, ששובר את האור מהגלים הקצרים ביותר בתחום הנראה (הכחול, 400 ננומטר בערך) לארוכים ביותר (האדום כתום, 750 ננומטר בערךבערך) יכול להיות שנובע מהפרעת תשבורת בקרנית?? יש מקום לבדיקה מלאה כולל תשבורת בהרחבת אישונים. לא נראה לי כקשור לבעיה נאורולוגית. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה