בדיקת ראייה אצל ילדת בת שלוש

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/06/2017 | 17:41 | מאת: מאיה

שלום רב, לפני חצי שנה עשינו לבתי בת השלוש בדיקת ראייה ונמצא כי בעין ימין המספר הוא פלוס חמש עם צילנדר של פלוס 1.25 בזוית 80 ובעין שמאל המספר הוא פלוס חמש עם צילנדר של פלוס 0.75 וזוית של 110.עכשיו עשינו לה בדיקה נוספת ובעין ימין המספר הינו פלוס 4.5,צילינדר פלוס 1.75 זוית 75,בעין שמאל המספר הוא פלוס 5,צילינדר פלוס 0.75,זוית 120.האם המצב זה מומלץ להחליף משקפיים?אודה להסבר.

26/06/2017 | 22:13 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למאיה שלום כדי לתת המלצה מבוססת, חסרים הרבה פרטים (חדות ראיה עם ובלי המשקפיים בכל עין, בהנחה שהילדה כבר עונה לבדיקת הראיה של גיל 3, נוכחות או העדר פזילה עם ובלי התיקון, לקרוב ו/או לרחוק וכו. כל הנתונים האלו ישנם אצל הרופא שבדק את הילדה והוא זה שיכול לענות לך, מה עוד שהמלצה ספציפית לטיפול , כגון מרשם חדש ושונה למשקפיים, לא מקבלים מרופא שלא בדק את הילדה), בכללי- ההבדל בין שתי הבדיקות הוא זניח. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה