שאלה בנוגע למשקפיים לתיקון פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/06/2017 | 23:33 | מאת: סיגלית

שלום רב, ילדתי, בת 3.8 קיבלה לפני יותר מחצי שנה משקפיים למטרת תיקון פזילה. ההסתגלות היתה קשה אבל היא מרכיבה אותם רוב שעות היום. לתחושתי, מאז הרכבת המשקפיים חלה הרעה בפזילה - בשעות שהילדה ללא משקפיים. כלומר, כשהיא מרכיבה אותן לא נראית הפזילה אבל ברגע שמסירה, הפזילה הרבה יותר בולטת מבעבר. האם זהו מהלך תקין של הטיפול? יכול להיות שהמשקפיים מרעים את המצב? מה כדאי לעשות כעת? תודה מראש!

15/06/2017 | 11:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסיגלית שלום את מתארת מצב תקין. המשקפיים משפיעים על הפזילה (או על כל דבר שהוא) רק בזמן שמרכיבים אותם. גם זה שהפזילה ללא המשקפיים בולטת יותר מאשר בעבר זה בעצם סימן טוב, מראה שהיא נלחמת על ראיה חדה "נותנת פלוסים" כאשר היא בלי משקפיים, שזה רצוי כמובן. היא פשוט צריכה להיות עם המשקפיים דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה