בדיקת ראייה ילדים- לפני כיתה א

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/06/2017 | 10:51 | מאת: רחלי

שלום רב, לאחר בדיקת ראייה בעקבות בדיקת עין עצלה מהגן(בני בן 6), הרופאה לא ידעה לומר חד משמעית והפנתה אותנו לקביעת תור למרפאת מומחים. התוצאות : RE +0.25 CYL -0.50 LE +0.25 CYL -0.25 קרקעית תקינה אבחנה אסטיגמציה וamblyopia נא עזרתך בהבנת התוצאות והמצב בכללותו. הורים מודאגים. תודה.

15/06/2017 | 11:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

מתוארת הפרעת תשבורת (משקפיים) גבולית ביותר עם אסטיגמטיזם מינימלי. מספרים כאלו בדרך כלל לא מצריכים טיפול. באבחנות כתוב גם שיש עין עצלה, אבל אין את חדות הראיה. לפי חדות הראיה יחליט הרופא המטפל (רק מי שבודק את הילד יכול להמליץ על טיפול ספציפי) אם לתת תיקון במשקפיים או לא. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה