מבנה עיניים של ילד בן 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/11/2003 | 11:27 | מאת: רותי

שלום כאשר מסתכלים על עיניו של בני (בן 3) נראה כאילו הוא פוזל. אולם לאחר בדיקה אצל רופא עיניים נאמר לנו כי המראה מטעה וכי עיניו תקינות והמראה הפוזל נובע ממבנה של העיניים וגשר האף (עפעף שלישי?). ברצוני לדעת האם ומתי המצב ישתנה תודה רותי

17/11/2003 | 12:06 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרותי שלום, אם אכן זו האבחנה (פזילה מדומה), הרי שככל שהילד גדל, גשר האף מתפתח והמרחק בין העיניים גדל, הרושם (המוטעה) לפזילה הולך ופוחת. האם הבדיקה כללה מתן טיפות הרחבה ובדיקת תשבורת כעבור שעה לוודא שאין רוחק ראיה הגורם לפזילה במבט לקרוב? דר. נוימן

17/11/2003 | 13:44 | מאת: רותי

הבדיקה כללה הרחבת אישונים והמתנה של משך זמן מה ובעקבותיה קיבלנו את התשובה שמדובר בפזילה מדומה האם יתכן מצב שבו התופעה לא נעלמת?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה