ייעוץ דחוף.....תינוקת בת חודש וחצי,מודאגת ברמות,מחכה לתשובה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/06/2017 | 07:51 | מאת: ס

שלום! יש לי תינוקת בת חודש וחצי, מרבה להסתכל למעלה ולצד שמאל, קשה מאוד ליצור איתה קשר עין או למקד אותה.. כשמנסה לראות איך היא עוקבת היא מסיטה ראש מאוד מהר. מדי פעם יש לה פזילה קלה... לא מחייכת.... יש לי רושם שיש לה בעיה בעיניים,מין תחושה כזו פנימית. נראית לי חולמנית

04/06/2017 | 08:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום אכן יש מקום לבדיקה בהקדם. שימי לב שברוב המכריע (כמעט כל) המקרים האלו בדיקת העיניים נמצאת תקינה, ומדובר רק בהבשלה איטית של מערכת הראיה ללא משמעות פתולוגית ומתפתחת ראיה תקינה לחלוטין. בהחלט יש מקום שרופא עיניים לילדים יבדוק אותה בדיקה מלאה בהקדם ויראה אם יש בעיה, או לחילופין יוכל להרגיע אותך שהכל בסדר וצריך רק סבלנות. (הבדיקה המלאה כוללת הרחבת אישונים ובדיקת עצבי הראיה, וכן בדיקת הצורך במשקפיים.) אשמח אם תעדכני כאן מה היה בבדיקה דר. נוימן

04/06/2017 | 10:31 | מאת: ספיר

יש רופא מסויים שאתה ממליץ עליו? הייתי אצל רופא הילדים לפני שהתייעצתי פה והוא אומר שכרגע הכל מוקדם אבל אני לא רגועה ומעדיפה בכל זאת לבדוק.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה