רוחק ראיה ופזילה אצל בת 4.4

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/04/2017 | 23:46 | מאת: הילה

שלום, בתי בת 4.4 היתה במעקב עקב רוחק ראיה והמספר גדל ל4.25 בשתי העיניים. בנוסף הרופאה ראתה פזילה קלה מאוד (שלא נראית לעין ביום יום). הוחלט לחכות 2-3 חודשים לבדיקה נוספת כדי להחליט אם לתת משקפיים. מה דעתך על כך? האם יכול להיווצר נזק אם מחכים? האם יש סיכוי לשיפור בכלל? בנוסף, אם וכאשר תרכיב משקפיים יש סיכוי שלא תצטרך אותם כשתגדל? או שזה לאורך זמן? תודה רבה על תשובתך.

29/04/2017 | 23:59 | מאת: הילה

מוסיפה שהרופאה התנתה את מתן המשקפיים בהמשך הפזילה, לצד המספר הגבוה. מדוע לתלות את הדברים זה בזה? תודה

30/04/2017 | 11:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

להילה שלום 1-בקריטריונים שלי הילדה צריכה לקבל את המשקפיים כבר (למעשה הייתה צריכה אותם מיום שנולדה). הפזילה שמתחילים לראות היא סיבוך של רוחק ראיה לא מתוקן. גם ללא פזילה ילד עם 4+ חייב משקפיים. (לקרוב, שזה מה שהוא עושה כל היום, הוא צריך ב3 יותר, כלומר 7+), ואם כבר מתחילים לראות פזילה (שלא הייתה נגרמת אם הייתה עם המשקפיים) אז ודאי שאין למה לחכות. רק הרופאה המטפלת יכול להחליט על טיפול או אי טיפול. כשאת חוזרת אליה בקשי הסבר על הפתולוגיה של הילדה (רוחק ראיה), שיענה גם על כל שאר השאלות ששאלת. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה