קפיצה גדולה בצילינדר לילד בן 7

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/04/2017 | 14:13 | מאת: מודאגת

לפני כעשרה חודשים אובחן בני כסובל מקוצר ראייה קל (בערך 1.5- 1.75) עם צילינדר משמעותי באחת העיניים כ 2.5. בביקור חוזר אצל רופא העיניים התברר כי קוצר הראייה החמיר והוא כעת 2.5, אך מה שמדאיג הוא שהצילינדר באותה עין קפץ ל 4.5!! זאת בפחות משנה. האם עליי להיות מודאגת? האם זה עלול להעיד על בעיה רצינית יותר ומה כדאי לבדוק

30/04/2017 | 11:14 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ל (?) שלום אכן קפיצה גדולה באסטיגמטיזם. האם שתי הבדיקות נעשו באותם התנאים (אותן טיפות, אותו זמן המתנה וכדומה) האם יש סיפור משפחה של בעיות קרנית, כגון קרטוקונוס? הטוב ביותר זה לחזור לרופא המטפל עם השאלה שלך, והוא יחליט אם יש צורך במפוי קרנית וכדומה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה