שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/11/2003 | 18:44 | מאת: שאול

לרופא שלום לבתי בת ה-17 התגלה לפני חודשיים קרע ברשתית הקרע טופל בלייזר והיא עברה ביקורת ונאמר לנו שהכל תקין אך היא רואה נקודות שקופות באור שמש ונקודה שחורה ושערות הדבר מאוד מציק לה מבחינה נפשית והיא טוענת שזה מקשה עליה לשבת בכיתה ולהתרכז בלימודים וכתוצאה מכך היא פחות יוצאת מהבית רציתי לדעת האם אתה יכול להמליץ על משהו שיכול לעזור ולהקל עליה אני כבר אובד עצות

14/11/2003 | 10:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשאול שלום. אם עברה טיפול לייזר מתאים ונמצאת במעקב רשתית מסודר, הרי שמבחינה רפואית אין בעיה. הנקודות והשערות שהיא רואה באור חזק נובעות מעכירויות בזגוגית הקשורת לקרע ואולי דמום קטן שקרה תוך כדי כך. התופעות אמורות להעלם עם הזמן או לפחות להפריע הרבה פחות. בנתיים הפחתת האור הנכנס לעים (כגון על ידי משקפי שמש) יקטין את ההפרעה. (באור חזק העכירות בזגוגית מטילה צל על הרשתית, ואלו ה"נקודות והשערות" שהילדה רואה.) אין לזה לחלוטין כל קשר לקושי לשבת בכתה או יכולת להתרכז בימודים!!!! (אני מניח שאין לה קושי להתרכז בסדרת הטלויזיה האהובה עליה?) אני מציע לך לדחות כל טענה בכוונים אלו על הסף ובצורה ברורה, לפני שהבעיה תחמיר עוד יותר. ילדים עם קשיי ראיה רציניים ביותר לומדים היטב ויושבים בכתה ללא קושי. ייתכן שיש צורך בעזרה פסיכולוגית?? האם הרופא שביצע את הליזר הסביר לה היטב שהסכנה חלפה? האם מוזמנת למעקב? אולי כדאי שתקח אותה שוב לרופא (אלי אם תרצה) שיחזור על הבדיקה, ויסביר לה היטב שבזכות הטיפול הסכנה חלפה ומעקב מסודר יבטיח שלה יהיה נזק בעתיד. לפעמים הילד פשוט בחרדה בגלל חשש שתפגע לו הראיה כעת או בעתיד, ולכן תגובת היתר להפרעה הקלה מהעכירויות. ייתכן שהסבר טוב והרגעה מושכלת זה כל מה שצריך. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה