אסטיגמציה בעיניים אצל תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/04/2017 | 13:48 | מאת: אמא שואלת לגבי עיניים

שלום, היינו בבדיקה אצל רופאה מומלצת מאוד לגבי חשד לפזילה אצל בננו בן ה-5 חודשים. לא נמצאה פזילה, אך נמצא כי יש לו אסטיגמטיזם וקיבל מרשם למשקפיים לפי מידות 3 בעין אחת ו2.25 בעין שנייה. (RE PL+3.0@90 LE+0.5+2.25@80) שאלותי הן: 1. האם כדאי ללכת לחו"ד שנייה בנושא? 2. האם יצטרך להרכיב משקפיים כל חייו, או שהמשקפיים נועדו "לתקן" את הבעיה ואז יוכל לראות טוב ללא משקפיים? 3. האם תופעה זו שכיחה אצל תינוקות? האם יש באמת הכרח להרכיב את המשקפיים או שזהו מצב נפוץ אצל תינוקות ועובר עם הגיל? 4. מה בעצם תפקיד המשקפיים במצב וגיל זה? שאלה נוספת: כשקיים גשר אף רחב ובגלל זה נראה כי קיימת פזילה בעין - האם הדבר מסתדר או שיראה כביכול שיש פזילה כל חייו? תודה רבה מראש על המענה!

25/04/2017 | 21:08 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאם שלום נראה לי שזה הזמן לחזור לרופאה המומלצת מאד, ולבקש ממנה לענות לך על השאלות (הטובות) שהתעוררו לאחר ש"ישנתם" קצת על האינפורמציה שקיבלתם ממנה בפגישה הראשונה. בקצרה: 1-אפשרי, לא חובה אם את סומכת על הבדיקה שלה. 2-אין לדעת. המשקפיים לא מתקנים כלום, אבל מאפשרים למח לקבל תמונה חדה ומונעים התפתחות עין עצלה. 3-כן. אין לי את הרפרקציה המלאה כדי להגיד לך אם במקרה כזה הייתי ממליץ משקפיים כבר. (בכל מקרה לא ממליצים או שוללים טיפול ברשת,בלי לבדוק את המטופל.) 4-ראי תשובה 2 רושם לפזילה הנובע מגשר אף רחב חולף כאשר מבנה הפנים משתנה וגשר האף נהייה יחסית צר יותר. (מתבקש. לא?) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה