הרחבת אישונים ילד בן 4

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/04/2017 | 14:37 | מאת: שלי

שלום, היום בשעה 9 הלכתי לבדיקת ראיה עם בני בן ה4. לצורך הבדיקה בוצעה גם הרחבת אישונים- Coll mydramide coll cyclopentolate 1% השעה עכשיו 14:30 והוא עדיין לא רואה טוב מקרוב- האם תקין? מתי יש לפנות לרופא במידה וממשיך? האם יש אמצעי זהירות שעלינו לנקוט בינתיים? תודה!

21/04/2017 | 18:24 | מאת: שלי

שכחתי להוסיף כי במקביל הילד נוטל אנטיביוטיקה כבר 10 ימים (מוקסיפן) עקב דלקת באוזן

22/04/2017 | 18:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

השפעת התרופה שונה בין ילד לילד, וכן גם המתן לא תמיד זהה (כן או לא מצמץ, האם הוחזקו העפעפים פתוחים ל10 שניות וכדומה. בסופו של דבר ההשפעה על האישון ועל הפוקוס לקרוב היא תמיד זמנית, במקרים הארוכים זה נמשך עד ליום המחרת. אין שום סכנה או בעיה פרט לחוסר הנוחיות. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה