פזילה דחוף!!!!!

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

11/11/2003 | 15:12 | מאת: דניאל

ד"ר נוימן שלום ביתי בת ה-6 שזה עתה עלתה לכיתה א', מתלוננת כי מדי פעם ראייתה לא טובה. בהסתכלות חיצונית אני חושבת שאחת מעיניה מדי פעם פוזלת פנימה ( וזה בולט מאד כאשר הילדה עייפה). החלטתי לקחת אותה לבדיקה אצל רופא עיניים. הבדיקה ארכה כ- 10 דקות ובסיומה אמר הרופא שבכל בסדר ולבוא לביקורת עוד שנה. לשאלתי: מסיפורים של הורים שלקחו את ילדיהם לרופא עיניים לכולם בלי יוצא מהכלל שמו טיפות להרחבת האישונים. הבנתי שבגיל כזה כדי לאבחן אם יש משקפיים צריך טיפות( בעיקר במצבים שהעין פוזלת פנימה). למה לביתי לא שמו טיפות? הייתכן שהרופא פספס משהו? היית ממליץ על חוות דעת נוספת? אני עדיין חושבת שהילדה מדי פעם פוזלת פנימה. אודה לתשובתך דניאל

12/11/2003 | 00:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדניאל שלום, לא ניתן לקבוע שאין רוחק ראיה ופזילה המשנית לכך בילדה בת 6 ללא בדיקת תשבורת לאחר מתן טיפות הרחבה והמתנה של כשעה. מבחינת אבחון פזילה, כאילו הילדה עדיין לא נבדקה. (אם נבדקה הראיה ונמצא שרואה 6/6 בכל עין, לפחות אתה יודע שאין עין עצלה.) קח את הילדה לבדיקה אצל רופא עיניים ילדים המתמחה בפזילה

13/11/2003 | 14:01 | מאת: דניאל

17/11/2003 | 13:29 | מאת: רחלי.ג.

דניאל שלום ברצוני לתת לך שם של מומחה לפזילה גם אצל ילדים בקופ"ח חולים כללית, הוא מומחה יוצא מין הכלל ואני ממליצה עליו בחום. שמו רם אורון והוא "המומחה" בפזילה אצל ילדים ומבוגרים, אני בחורה בת 28 ומטופלת אצלו מילדות בעקבות פזילה קשה ועין עצילה שנולדתי עימה ובעקבותיה עברתי ניתוח בעיניים. כיום אני נימצאת במעקב שנתי, כשעיני במצב מצויין ורגיל. הוא יושב במרפאת מנדל"ה-דב הוז (באיזור של קולנוע חן בדיזינגוף). תוכל להתקשר למוקד לזימון תורים של קופ"ח כללית. בהצלחה

21/11/2003 | 10:19 | מאת: יעקב

רם אורון הוא אורטופטיסט מצויין ובעל נסיון רב, אך הוא לא רופא.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה