רוחק ראייה ילדים- האם צריך משקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

24/03/2017 | 12:54 | מאת: gil

שלום רב, בתי בת ה-6 אובחנה לאחר בדיקת עיניים עם בעיה של רוחק ראייה (+4.5 ו +5) הרופאה אמרה כי סביר שהבעיה כבר קיימת ולא אותרה ושנראה כי הילדה פיצתה על רוחק הראייה יפה. עדיין המליצה על משקפיים (+2.5 ו +3) לטיפול ולמניעת התפתחות של פזילה או של התפתחות ראייה תקינה הייתי מעוניינת לדעת: 1. האם יש דרך נוספת לשפר את רוחק הראייה ברמות אלה? להבנתי ילדים יכולים לפצות על זה בעצמם.. השאלה אם גם בעוצמה שאובחנה 2. במידה ויורכבו משקפיים- האם מומלץ להרכיבן כל הזמן או לחילופין רק לקריאה/כתיבהה/ציור?האם הרכבה חלקית יכולה לפגוע או לחילופין יכולה לעזור לעין להתגבר על הבעיה? תודה רבה מראש.

05/04/2017 | 18:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגיל שלום, מדובר ברוחק ראיה משמעותי, אם איחור רציני באבחנה. (רוב ההתפתחות של מערכת הראיה כבר הסתיימה בגיל זה). לא כתבת מה חדות הראיה, לא אתפלה אם יש מרכיב קטן או בינוני של עין עצלה דו צדדית. יש מקום להרכבת משקפיים , כל הזמן. (זכור שלקרוב אנחנו "נותנים" 3+ כדי להיות בפוקוס. כלומר-המבת שלך צריכה לתת 7.5+ ו 8+ כדי להיות בפוקוס לקרוב. זה קשה (לא בלתי אפשרי) גם בגיל 6, והם בדרך כלל "נותנים" את כל הפלוס רק לזמן קצר. כמעט בטוח שרוב הזמן היא בדהפוקוס קל או משמעותי.) אם לא ברור, חזור לרופא המטפל להסבר מקיף יותר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה