התאמת משקפיים לילדה בת 5.5.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/03/2017 | 09:34 | מאת: רות

שלום, היינו אצל רופא עיניים לבדיקת תקינות ראיה למכון להתפתחות הילד. תוצאות בדיקה היו:OD: SPH.-0.00 CYL 0.25 Axis: 80 OS: SPH.+1.25 CYL.+ 0.75 Axis. 85 הרופא המליץ לעשות משקפיים ל+ כדי שהילדה לא תפתח עין עצלה (בגלל ההפרש בין העיניים). הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתך, האם כדאי לעשות משקפיים?

05/04/2017 | 18:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרות שלום כדי לתת המלצה לטיפול (כן או לא משקפיים, למשל), צריך יותר נתונים, (למשל-חדות הראיה בכל עין עם ובלי תיקון) ובכללי לא נותנים המלצות ישירות לטיפול לחולים שלא נבדקו. אם להתייחס באופן כללי לשאלה: מדובר באסטיגמטיזם נמוך חד צדדי, שיכול לגרום לעין עצלה, סיכון נמוך. הייתי מבסס את ההחלטה על חדות הראיה של הילדה עם תיקון. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה