משקפיים לילדה עם מספר נמוך

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/03/2017 | 11:36 | מאת: עינת

שלום, בתי בת 9. ערכנו בדיקות עיניים אצל אופטמיטריסט, והתברר שיש לה0.5- בעין ימין, ו 0.75- בעין שמאל. ערכנו את הבדיקה מאחר והיא התלוננה שהיא מתקשה לראות את הלוח בכתה. כעת המורה העבירה אותו לשורה הראשונה כך שהיא רואה היטב את הלוח. בנוסף, לדבריה היא לא מתקשה בראייה בשאר היום. רציתי לשאול: 1. האם כדאי לעשות משקפיים או שכל עוד היא מסתדרת כעת בכיתה אפשר להמתין עם זה? 2. האם אי הרכבת משקפיים כרגע תוביל להגדלת המספר בהמשך? תודה רבה

12/03/2017 | 22:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעינת שלום, 1-הייתי מתקין לה משקפיים ומנחה אותה להשתמש בהם לפי הצורך. (קרוב לודאי שהמספרים יגדלו עם הזמן והיא בין כך תגיע להרכבה רצופה, כך תתרגל בקצב שלה). 2-אין קשר בין הרכבת ואי הרכבת המשקפיים ובין התקדמות המספר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה