עין עצלה- ורטייה שגורמת לפזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/02/2017 | 10:15 | מאת: טובטוב

שלום ילד בן 3.5 עם עיין עצלה . עין ימין עם +4.5 , שמאל עם +2.5 בנוסף יש לו קולובומה בעיין ימין ברשתית בלבד ( ממה שהבנתי רק עניין קוסמטי) לפני כשנה ניסינו לשים רטייה לעיין - דבר הגרם לפזילה כל פעם כששמנו את הרטיה הופאה אמרה להפסיק עם הרטייה ובנוסף נתנה את המשקפיים בדיוק לפי המספר שצריך ( בהתחלה חשבה לתת מס' קטן יותא על מנת לאמץ את העען העצלה) שאלתי היא כזו- כרגע אנמחנו עם משקפיים ולא מטפלים בעיין העצלה.... מה עושים ? האם יש דרך לטפל אחרת בזה ? האם כדאי כעת לאחר שנה לנסות שוב לשים את הרטייה ?

23/02/2017 | 21:22 | מאת: ד"ר דורון נוימן

שלום מסוג השאלות שלא ניתן לענות ספציפית בלי להכיר את החולה. בכללי, בעין עצלה צריך לטפל, ועדיף מוקדם ככל האפשר. לא ברור לי איזו פזילה מופיעה בזמן ששמים את הרטיה. כאמור,דונו על זה עם הרופאה שמכירה אותו, ועדיין לא מאוחר לטפל בעין העצלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה