אלכוהול במגע עם העין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/02/2017 | 01:32 | מאת: נעמה

שלום דר, ניקינו לתינוקת בת חמישה חודשים את העין בטעות עם מגבון 70% אלכוהול של דר פישר במקום עם מגבון של תינוקות של דר פישר. לקח לי כמה דקות להבין את זה ואחרי זה שמתי לה מים על העין כדי לנסות לשטוף. לא שמתי את העין מתחת לברז. העין לא אדומה אבל יש קצת הפרשות. חשוב לציין שמאז שנולדה יש הפרשות מהעין ולכן התבקשנו לנקות את העין עם מגבונים מיוחדים לתינוקות. מה עלינו לעשות? האם יכל להיות שנגרם נזק? עבר כבר שבוע ואני עדיין דואגת. תודה

13/02/2017 | 22:34 | מאת: ד"ר דורון נוימן

האלכוהול יכול להסיר את האפיתל (הציפוי) של הקרנית, סוג של כוויה. לאחר שבוע זה אמור להחלים גם בלי טיפול. אם יש ספק, (עין אדומה, סימני גרוי), פני לרופא עיניים לילדים שיבדוק את הקרנית. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה