עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/11/2003 | 11:29 | מאת: מור

שלום רב! לביתי בת ה 5 עין עצלה ללא פזילה, היא סוגרת את העין החזקה ומרכיבה משקפיים. למיטב הבנתי, המשקפיים מיצרות ראיה בזמן אמת ואילו סגירת העיין גורמת לשיפור הראיה ע"י פיתוח האזור הרלונתי במוח. מדוע,אם כן,יש להוסיף לסגירה גם משקפיים אם הילדה מסתדרת מצוין גם בלעדיהם? אודה לך אם תוסיף הסבר לנושא תודה!

05/11/2003 | 12:25 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למור שלום, את מבינה נכון את התפקיד וההבדל של שני מרכיבי הטיפול. הסיבה להרכבת המשקפיים גם בזמן הסגירה (וזה מה שאכן צריך לעשות) היא: הסגירה משפרת את תפקוד המח הראייתי הקשור לעין העצלה על ידי כך שהיא " מכריחה" את המח להתייחס לכעין החלשה ולהתייחס לאינפורמציה הזורמת ממנה. ככל שהתמונה על הרשתית בעין העצלה יותר בפוקוס, כך האפקט הזה יותר משמעותי והטיפול יותר יעיל. למעשה יש הרבה מצבי עין עצלה הנובעים מהבדלים במספר המשקפיים בין העיניים שבהם מתן משקפיים בלבד (וייצור תמונה חדה על הרשתית של העין העצלה) מספיקה כדי לאושש את המח הראייתי ולתקן את העין העצלה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה