רוחק ראיה חמור בשני עיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/02/2017 | 01:24 | מאת: מיכל

שלום בני בן 4.5. לאחר שהגננת הפנתה את תשומת ליבנו שלדעתה הילד לא רואה טוב ניגשנו לבדיקת רופא. בבדיקה נתגלה רוחק ראיה גבוה מאוד- 14 בשני העיניים. אין פזילה. אנחנו ממש נסערים מהתוצאות. נרשם משקפיים 12 פלוס. שאלותי: 1. האם זה אומר שעד היום הילד ראה את העולם מטושטש? כי היה פעיל כרגיל 2. האם נתקלת במקרים חמורים מסוג זה? הרופא שבדק אמר שזה מקרה חמור מאוד 3.מה הצפי בעתיד לשיפור הראייה? האם יוכל לראות כמו שצריך? 4. אם היינו עולים על זה בגיל צעיר יותר תפקודי הראייה היו משתפרים? יתכן שהיינו מצליחים לרדת במספר? תודה מראש

01/02/2017 | 21:33 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום. לפי השאלות נראה לי שלא קיבלתם הסבר מלא (או לא הפנמתם בהתרגשות הראשונית וצריך לחזור עליו) על הפתולוגיה והמשמעויות. הסבר כזה כולל בתוכו את התשובות לכל השאלות האלו. מציע שתחזרו אליו לצורך זה. בנתיים אנסה לענות לך לפי סדר השאלות: 1-רוב הזמן ראה מטושטש. (יכול בגילו "לתת" פלוס גבוה לזמן קצר. במקרה שלו, אם אכן פלוס 12, צריך לתת לקרוב פלוס 15 דיאופטריות, שזה באמת לא מעט). 2-יש לי לא מעט כאלו. ככל שמקבלים את המשקפיים בגיל צעיר יותר (מספר חדשים בדרך כלל), מפתחים ראיה ותפקודי ראיה (עם המשקפיים כמובן, הטיפול במשקפיים לא משפיע על המספר) טובים יותר. כלומר, ילד כזה מגיע לגיל 6 (למשל) ובבדיקה עם המשקפיים רואה 6/6 בכל עין, אין פזילה לרחוק או לקרוב, וחיבור דו עיני תקין ומלא. לא יודע למה הרופא בחר להשתמש במילה "חמור" אנחנו שומרים את זה בדרך כלל למצבמם הרבה יותר קשים. פה מדובר ברוחק ראיה גבוה, שאובחן קצת מאוחר, וימים יגידו לאיזו ראיה נגיע עם המשקפיים, ייתכן בהחלט שלראיה תקינה. (כמובן עם המשקפיים). 3-ראי תשובה קודמת 4-כן לחלק הראשון, לא לשני. המספר לא קשור להרכבת או אי הרכבת משקפיים. יכול לרדת בעצמו עם הגדילה. דר. נוימן

01/02/2017 | 23:06 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה המפורט

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה