ילד בן2.4 עם מספר וצילינדר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/01/2017 | 23:52 | מאת: שני

שלום ד״ר נוימן. שמתי לב מזה חודשיים שלבני בן שנתיים ו4 חודשים עישון שמאל נכנסת פנימה, לכיוון האף. לקחתי לבדיקת עיניים בקופת חולים ונאמר לי ע״י הרופאה שיש לו מספר פלוס שלוש ובנוסף חצי צילינדר. נרשם לי מרשם למשקפים. שאלתי האם יש אפשרות שהמספר יקטן ואף יעלם ובעתיד לא יצטרך משקפיים? האם עליי לעשות לו משקפיים כבר עכשיו בגיל כזה מוקדם?

21/01/2017 | 11:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

להורים שלום 1-יש להרכיב את המשקפיים כבר. גם ככה הוא אובחן מאוחר מדי. אם היה עובר את בדיקת השגרה של גיל שנה (שלצערי המערכת-משרד הבריאות, טיפות חלב, רופאי הילדים- לא מחייבת), רוחק הריאה היה נמצא כבר אז, היה מרכיב משקפיים מגיל שנה, ולא היה נשבר לפזילה, (ואולי גם לעין עצלה אם יש לו, לא ציינתם את חדות הראיה בכל עין). שלא תהיינה אי הבנות, אין כאן שום ביקורת עליכם, הבעיה היא אצלנו הרופאים ומערכת הרפואה, שלא מצליחים לקדם את העניין של בדיקת משקפיים בגיל שנה לכל האוכלוסיה). 2-ייתכן שבעתיד המספר ירד, אבל בינתיים חייב להרכיב את המשקפיים כל הזמן, והרופא יראה בבדיקת הביקורת אם יש צורך גם בביפוקלים (אם פוזל לקרוב דרך המשקפיים) או בסגירות (אם יאבחן לקוי ראיה חד צדדי עקב עין עצלה). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה