פזילת עיניים לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/10/2003 | 23:17 | מאת: אבי

ד"ר נויימן שלום, התינוק שלנו בן שלושה חודשים(נולד בשבוע 35), בגיל חודשיים וחצי איבחנו בפזילה בשתי העיניים אך בעיקר בעין ימין כרגע הטיפול שניתן הוא כיסויי עין שמאל (החזקה יותר) ע"י רטיה למשך שישה שבועות ובתדירות של שעתיים ביום. ברצוני לדעת האם קיים סיכויי שהפזילה תיעלם ע"י הטיפול או שיכול להיות כי הפזילה תיעלם מעצמה למרות שאיבחנו אצלו פזילה עם זווית גדולה. האם שילוב של טיפול פיזיוטרפי יכול לתרום לשיפור הפזילה. ברצוננו לדעת מהם הגורמים לפזילה, ידוע לנו כי פזילה היא תורשתית אך במשפחתנו לא קיימת שום בעיית ראייה או פזילה. בברכה ההורים המודאגים

30/10/2003 | 12:16 | מאת: טלי

אבי שלום אני לא רוצה לייאש אותך , אך הסיפור שלך דומה מאד לשלי. בתי כיום בת שנה, כשהיא הייתה בת חודשים וחצי איבחנו אצלה פזילה שהייתה מתחלפת בשתי העיניים בזוית גבוהות (50 פריזמות אם זה אומר לך משהוא) שמנו לה רטיות על העיניים לסירוגין כל יום עין אחרת במשך כארבע חודשים, בכדי לא לפתח עין עצלה ולא על מנת להעלים את הפזילה. בסוף זה נגמר בניתוח בשתי העיניים לפני כשלושה חודשים. הסוף טוב אך הפזילה נעלמה לחלוטין. היא אומנם מרכיבה משקפיים אך לא לכל החיים. אני מקווה שאצלכם זה יגמר ללא ניתוח. לא חוות דעת רפואית כמובן , רק כדי לשתף אתכם באותה בעייה וזה ממש לא סוף העולם.

30/10/2003 | 13:29 | מאת: אבי

טלי שלום, תודה רבה על חוות הדעת שלך למרות שהיא לא רפואית היא לפחות מציאותית (אני שמח לשמוע שהסוף אצלכם נגמר טוב) . כיוון שחסר לנו ניסיון בתחום היינו רוצים לדעת האם ניתן ליצור עמך קשר טלפוני עלמנת שנדע שהטיפול שאנו מעניקים לילד שלנו הוא מקסימלי. כתובת הדואר האלקטרוני האישי שלי בעבודה הוא : [email protected] אשמח מאוד אם תיצרי עימנו קשר בברכה והרבה בריאות אבי

19/02/2004 | 22:07 | מאת: ווליך אלונה

בני בן 4 חודשים, עברנו איבחון נרחב וקיימת פזילה בשתי העיניים. נצטרך לעבור נחתוח, תמליצו בבקשה על רופאי עיניים ילדים ועל מנתחים. תודה מראש, אלונה

01/11/2003 | 17:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאבי שלום, אחד לאחד: תפקיד הסגירה הוא למנוע התפתחות לקוי ראיה קבועה מסוג של עין עצלה משנית לפזילה, דבר חשוב מאד לכשעצמו, אך הסגירה לא מתקנת את הפזילה עצמה. פזילה בזוית משתנה המופיעה רק לעיתים שכיחה לפני גיל 6 חדשים ובדרך כלל נעלמת לבד כאשר הילד מפתח חיבור דו עיני תקין. פזילה קבועה, (קיימת רוב שעות העירנות), או בזוית גדולה, בדרך כלל לא חולפת לבד, ומצריכה טיפול משלב מוקדם הן כדי למנוע עין עצלה (משקפיים ו/או סגירות) והן ליישור הפזילה. (בגיל זה בדרך כלל ניתוח, לעיתים מספיק משקפיים, תלוי בסוג הפזילה). הפזילה יכולה להיות תורשתית, אם כי רוב המקרים הם ספוראדיים. (מקרה יחיד במשפחה.) טיפול פזיוטראפי לא מועיל לסוג זה של פזילה. (נשמע לי שאתם מאד מודאגים, תוכל להתקשר אלי ל: 676644-068 אם יש נושא ספציפי לא ברור ש"מלחיץ" אתכם. בסה"כ, נשמע מקרה טיפוסי לפזילה של גיל הינקות, ובדרך כלל התוצאות הטיפוליות שלנו טובות מאד במחלה זו. דר. נוימן

15/11/2003 | 08:57 | מאת: גוסטבו

אבי שלום: ביתנו בת שנה וחודשיים קמה לפני 3 חודשים עם פזילה מתחלפת ב2 העיניים. לאחר בדיקות מקיפות, בין היתר CT, בדיקות קרקעית לא נמצאו ממצאים . חודש לאחר מכן הפזילה חלפה כלא היתה. הדבר היחיד שעשינו זה להוסיף ויטמינים לתזונה שלה (חלק מהרופאים המליצו) מקווה שיהיה זה גם המקרה שלכם! שלום

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה