דמעות וכו'

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/10/2003 | 19:21 | מאת: אריאל

ד"ר שלום, בני הינו בן חודש ימים. מיום היוולדו סובל מדלקת בעיניים ונאמר לנו שככל הנראה התינוק סובל מדלקת או מסתימה בצינור הדמעות. התינוק טופל בטיפות עיניים שלא עזרו ועתה במשחה נוזלית אשר מורחים לתינוק מדי לילה לפני השינה. השאלה האם ישנו טיפול ספציפי היות והדלקת נראה שעוברת אך עדיין אין לתינוק דמעות ? שאלה נוספת היא, מדוע התינוק ברגעים מסויימים (בעיקר בעת גזים ובעת אי נוחות) הוא מגלה פזילה בעין אחת דבר אשר מאוד מטריד את הכותב. הפזילה נעלמת לאחר מספר שניות עד דקותיים. אריאל.

31/10/2003 | 22:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאריאל שלום, פזילה קלה מידי פעם, יכולה להיות בגדר הנורמה בחדשים הראשונים לחיים. (לא כך פזילה קבועה או פזילה לסרוגין שנמשכת מעבר לגיל חצי שנה). האם במושג דלקת אתה מתכוון להפרשות, או שה"לבן" של העיניים (הלחמית) אדום ומגורה? אם הפרשות ללא אודם, קרוב לוודאי שמדובר בחסימה בדרכי הדמעות ולא בדלקת, ורוב הסיכויים שתחלוף לבד עד גיל 6 חדשים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה