עיני ילדה בת ארבע - דחוף !!

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/10/2003 | 08:49 | מאת: מאיה

בתי בת הארבע הלכה אתמול לישון בלילה כשהעיניים שלה בסדר גמור וקמה בבוקר כשבצד עין ימין (בתוך ה"לבן" של העין) ישנו כתם דם. מה אומר הדבר - האם זהו "התפוצצות כלי דם" וזה יעבור לבד ? האם מדובר בדלקת ? האם צריך לעשות משהו או לא ? האם צריך ללכת לרופא עיניים לבדיקה ? תודה מאיה

29/10/2003 | 16:50 | מאת: 280388

למאיה שלום, לא משנה מה זה, אף רופא ללא בדיקה ומבלי לראות במה מדובר לא יוכל להגיד לך מה זה ומה לעשות עם זה, לכן תגשי לרופא.

31/10/2003 | 21:10 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למאיה שלום. אכן כדאי שהילדה תבדק. אמנם רוב הסכויים שמדובר בשטף דם ספונטאני מכלי דם בלחמית, דבר שאין לו חשיבות מבחינת עיניים, אך מכיון שהופיע פתאום, ותתכנה גם אפשרויות אחרות, עדיף שתבדק. אם יש מוקדי דימום ספונטני נוספים- דם מהאף, שטפי דם בעור וכדומה, ודאי שיש צורך בבדיקה מידית.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה