גנטיקה ובעיות ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/10/2003 | 10:23 | מאת: אורי

ד"ר שלום, במשפחתי משני הצדדים (גם של אמי וגם של אבי) קיימת תופעה של רוחק ראיה לכל המשפחה. אשתי קצרת רואי, אימה גם, אביה רחק רואי. מה הם הסיכויים שביתנו תהיה קצרת רואי או רחקת רואי? תודה מראש

28/10/2003 | 19:00 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאורי שלום, כמתבקש, אם יש סיפור משפחה של פתולוגיה מסויימת, הסכוי של ילד נוסף במשפחה ללקות בפתולוגיה זו הוא גבוה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית. (כדי להגיד בדיוק כמה, צריך עץ משפחה מפורט משני הצדדים למספר דורות, + שיהיה מדובר במחלה בעלת תורשה "מדוייקת" שזה לא המצב בהפרעות תשבורת). האמת, שזה כלל לא חשוב. מכיוון שכל ילד צריך לעבור בדיקת תשבורת (="מספר" המשקפיים) בגיל שנה, כדי לאתר בזמן את אלו בסיכון להתפתחות עין עצלה, הרי שאם יש בעיה כלשהיא, היא תתגלה ממילא, ואין טעם להתעסק בחישובי סיכונים וסיכויים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה