ראייה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/10/2003 | 22:20 | מאת: איריס

בבקורת גיל 3 בטיפת חלב התגלה כי בני בן ה-3 אינו רואה שתי השורות האחרונות בבדיקת הראייה. האחות הפנתה אותנו לבדיקה אצל רופא עיניים. שאלתי היא: איך ניתן לבדוק האם יש לילד בעיית ראיה ואיך אפשר לגלות את המספר, הרי בגיל כזה הילד לא ישתף פעולה. האם במכשור מסויים שיעיד בוודאות? אשמח לקבל תשובה מהירה.

28/10/2003 | 18:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ניתן למצא בדיוק מלא (+/- רבע מספר) את התשבורת של כל ילד בכל גיל על ידי בדיקת תשבורת הנעשית על ידי מכשיר מיוחד + עדשות. למעשה חייב כל ילד לעבור את הבדיקה הזאת בגיל שנה, כדי לאבחן בזמן את אותם 4% מהילדים הסובלים מבעיית ראיה בעין אחת, שתהפוך להיות עין עצלה עם לקוי ראיה קבוע לכל החיים אם לא תאובחן בזמן. (לצערי חלק לא קטן מהעבודה השוטפת של רופא עיניים לילדים היא לנסות ולרפא את כל אותן עיניים עצלות שלא היו קיימות כלל אילו כל הילדים היו עוברים את בדיקת התשבורתבגיל שנה.) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה