באיזה גיל נפסקת הפזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/10/2003 | 17:14 | מאת: עדי

שלום דר. נוימן. אני מתאר לעצמי שזו השאלה השכיחה ביותר באתר אבל לא מצאתי תשובה. יש לנו בת בת 5 חודשים עם פזילה קלה (בעיקר כשמצלמים אותה) באיזה גיל אמורה להסתדר הפזילה המולדת אצל תינוקות ? האם פזילה מולדת היא דבר שכיח בקרב תינוקות. ?

26/10/2003 | 17:40 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעדי שלום, את מתכוונת לפזילה של הינקות (זו ששכיחה בילודים עד גיל 6 חדשים וחולפת ללא טיפול), ולא לפזילה מולדת, שזו פזילה "אמיתית" המחייבת בדרך כלל ניתוח. כאמור, לאחר גיל 6 חדשים, לא צריכה להיות שום פזילה. אם עדיין יש, כדאי להקדים את בדיקת גיל השנה (אותה צריך לעבור כל ילד כדי למנוע עין עצלה) לגיל 6 חדשים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה