עדשות מגע לילד

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/09/2003 | 18:49 | מאת: עמוס

ילד בן 5 (שנים) סובל תופעת "העין העצלה" (בעין אחת בלבד). 6/36 - 5 צילינדרים בחצי השנה האחרונה מרכיב משקפים עם חסימת העיין הבריאה עפ"י המלצת רופא השמועה אומרת שניתן להרכיב עדשת מגע בעין העצלה מה דעתך על כך במיוחד לאור הגיל ? מה עדיף האם הרפואה/מדע מכירים בשיטות (כולל ניתוח) לתיקון המצב? אנו שומעים יום יום על "נפלאות הליזר". האם זה רלווני אשמח לקבל חוות דעתך חג שמח

20/09/2003 | 16:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעמוס שלום, הטיפול בעין עצלה מורכב משני חלקים: 1- תיקון ההפרעה היסודית שגרמה לתהפתחות העין העצלה, במקרה שלכם תיקון שגיאת התשבורת (0.5-), ואין זה משנה אם זה נעשה על ידי משקפיים, עדשת מגע, ניתוח ליזר או כל אמצעי אחר שמתקן את שגיאת התשבורת ומאפשר תמונה חדה על הרשתית. (בילדים האמצעי השכיח ביותר הם כמובן משקפיים. עדשת מגע אפשרית בכל גיל, אך בדרך כלל הטרחה וההוצאות לא מצדיקים.) 2- סגירת העין הטובה כדי "להכריח" את המח להשתמש בעין החלשה, ועל ידי כך לנסות לרפא את העין העצלה. מידת ההצלחה תלויה בגיל בו החלה ההפרעה, הגיל בו הוחל הטיפול, ומידת לקוי הראיה. כמובן שכל זה בחזקת לסגור את דלתות האורוה לאחר שהסוס ברח. הנכון הוא לבדוק את כל הילדים באוכלוסיה בגיל שנה, כולל בדיקת תשבורת (בדיקת כח המשקפיים עם טיפות הרחבת אישון). ב4% מהילדים תתגלה ההפרעה לפני שנגרם נזק בלתי הפיך, ועל ידי טיפול מוקדם תמנע התפתחות עין עצלה. (אל תשאל אותי את השאלה המתבקשת:"אם ככה, למה לא שולחים בטיפת חלב את כל הילדים לבדיקה בגיל שנה?" איני יודע את התשובה. )

28/09/2003 | 17:26 | מאת: שליו

אני בן 13 וחודשיים ויש לי מישקפיים מיגיל 12 ורציתי לדעת מתי ובאיזה גיל אני יוכל להרכיב עדשות מגע,ואם זה כואב..? אני אשמח לקבל תשובה!!! חג שמח

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה