פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/09/2003 | 00:33 | מאת: אסף

ישלי אסטיגמטיזם ביצתי מס 2 בשתי העיניים, יש לי פזילה סופר מינימלית אך בחושך אני לעיתים רואה כפול, כאשר אני מוריד את המשקפיים לאחר כ 5 דקות בעית הפזילה נעלמת לגמרי, האם העיניים שלי התרגלו לאסטיגמטיזם ובגלל שהתחלתי להרכיב את המשקפיים בגיל מאוחר התיקון גורם לפזילה, או שסביר להניח שמשהוא לקוי במשקפיים (מספרים או מרחק בין עשונים או הזויות) כמו כן מספרי הצילינדר גדלו במשך השנים,כעת מבנה הקרנית לא מאפשר לי לראות טוב לצדדים,כעת המליצו לי על עדשות מגע קשות שדומות לאלה של קרטוקונוס לתיקון הבעיה, האם יתכן באופן תאורטי שהמשקפיים השפיעו כל פעם על האסטיגמטיזם ושעם העדשות יחזור לאט לאט המצב לקדמותו (צילינדרים נמוכים מאוד).קראתי בתשובתך הקודמת שצילינדרים יכולים להשתנות לטובה, אנא שים לב ששאלתי שתי שאלות שונות בתודה ובכבוד רב.

20/09/2003 | 16:39 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאסף שלום, לשאלה הראשונה איני יודע לענות ללא בדיקת הפזילה שלך. לשניה- המשקפיים לכשעצמם לא יכולים לגרום לשנוי במספר.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה