abduscens palsy בתינוק שרק נולד

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/09/2003 | 22:42 | מאת: גיל

בתינוק שנולד לנו אתמול בלידת וואקום יחסית ארוכה אובחן מצב של abducens palsy בעין אחת. הרופאים הרגיעו אותנו ואמרו כי המצב הוא לא כזה נדיר ונתקלים בו במספר תינוקות כל חודש ולפי הסטיסטיקה שלהם ב-99 מתוך 100 מהמקרים התופעה נעלמת לחלוטין ושזכור להם רק תינוק אחד מכל התינוקות שספבלו מהתופעה שלא עברה לו ההפרעה והוא נזקק לניתוח. הם טוענים כי ההפרעה נובעת מבצקת שלוחצת על העצב השישי ועם הזמן - זה יחלוף ואין לנו מה לדאוג אלא רק לעקוב כי זה יעבור. מה תוכל לאמר לנו על התופעה? האם זה באמת לרוב חולף? תוך כמה זמן? מה לעשות בינתיים? למי לפנות? תודה.

14/09/2003 | 00:02 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגיל שלום, שיתוק של העצב השישי הנגרם כתוצאה מלחץ בזמן הלידה אכן בדרך כלל חולף תוך מספר שבועות. (כך בכל המקרים אחריהם אני עקבתי, והם לא נדירים, וכך גם בספרות). הילד צריך בדיקת ומעקב רופא עיניים ילדים שימדוד את הפזילה וההגבלה בתנועה ויוכל לתעד את השיפור, או לפעול במידה ואין שיפור. לפי קצב השיפור, צריך לעיתים להוסיף סגירות לעין השניה כבר בשלב מוקדם, כדי למנוע התפתחות לקוי ראיה מסוג של עין עצלה. אני אשמח לעקוב אחריו אם נוח לכם להגיע לכפר-סבא, או שתמצאו רופא עיניים ילדים באיזור מגוריכם. האם באמת יש במחלקה בה ילדתם מסםר מקרים בחודש של שיתוק של העצב השישי בתוצאה מטראומה בלידה??? באיזה בית חולים ילדתם?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה