שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/09/2003 | 13:12 | מאת: אסנת

האם ילדה קטנה [בת 4] שיש לה משקפיים תצטרך להיות איתם כל החיים ? [מאז שהיא נולדה היו לה בעיות בראייה]

13/09/2003 | 23:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

אין מספיק נתונים לתשובה. תלוי בסוג (קוצר/רוחק ראיה), בגודל של שגיאת התשבורת ("חוזק" המספר של העדשות), פתולוגיות נלוות וכד. בכל מקרה, השאלה הקריטית היא לא מה מספר המשקפיים ולכמה זמן, אלא מה חדות הראיה האופטימלית אליה היא מגיעה. (במילים אחרות- עדיף שלילד יהיה מספר גדול, ואיתו הוא מגיע לראיה נורמלית 6/6, מאשר פתולוגיה עינית עם מספר משקפיים קטן, אך לא ניתן להגיע לראיה אופטימלית). מקוה שזה עוזר.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה