ילד בן 6

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/01/2003 | 17:58 | מאת: דליה

שלום ד"ר, ילדי בן ה-6, צופה רבות בטלויזיה, ממרחק קרוב מאוד. אני אומרת לו בכל פעם שאני רואה אותו, כי הוא יצטרך משקפיים! א. האם זה נכון? ב מה היית מציע לומר לילד כדי שיתרחק באמת אחורנית ולא יתעלם ממני? תודה, דליה

03/01/2003 | 00:02 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא הוכח מעולם שצפיה ממושכת בטלויזיה גורמת לנזק לעיניים או לצורך במשקפיים. (להוציא את ההשערה שעבודה ממושכת לקרוב (מכל סוג, כולל קריאה,) יכלה לתרום לקוצר ראיה)

03/01/2003 | 00:32 | מאת: אייל ברקו - אופטומטריסט

שלום דליה, אולי הילד יושב קרוב לטלביזיה מפני שהוא איננו רואה טוב ?... אני ממליץ לך לגשת עימו לבדיקת עיניים. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה