יקיצות בלילה לצורך השתנה.

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

15/06/2016 | 02:26 | מאת: רוניי מיילי

בשנה האחרונה היו לי הרבה יקיצות בלילה לצורך התפנות לפיפי. העניין הוא שפיתחתי הרגל מוזר לישון על הבטן שכפות הידיים נמצאות על הבטן באזור הטבור איפה שהשלפוחית נמצאת. ואני חושב שזה פשוט מפעיל לחץ על השלפוחית שגורם לי לקום להשתין. חשבתי ללכת לאורולוג או מכון שינה שיבדוק את הבעיה, אבל לפני הייתי רוצה לדעת איך אפשר לשלוט על כפות הידיים שלי שלא יבואו לבטן באמצע השינה? כל תנוחה אחרת מלבד שינה על הבטן עם כפות ידיים שלוחצות את הבטן אני לא מצליח להרדם. יש הצעות?

רוני שלום אנשים רבים ישנים על הבטן ולא ידוע על בעיות בהטלת שתן כתוצאה מכך. הנחת היד על אזור השלפוחית לא יכולה לגרום ללחץ נוסף כזה, שיוכל לגרום למה שאתה מתאר. זה לא נשמע הגיוני. נסה להפסיק לשתות כ - 2-3 שעות לפני השינה. כן כדאי לפנות לאורולוג אם התופעה נמשכת.

16/06/2016 | 01:54 | מאת: רוני מיילי

1.אתה לא חושב שלאנשים שישנים על הצד או על הגב יש פחות נטייה להתעורר לצורך מתן שתן מאנשים שישנים על הבטן? פשוט נישמע לי הגיוני שהמיזרן או הכף יד מגרים את השלפוחית יותר מאשר אין עלייה לחץ(ישינה על הצד או ע הגב) 2.השאלה היא האם אתה חושב שהיקיצות הן בגלל השתן ולא בגלל משהו אחר. הרי גם שהייתי קטן ברגע שהתעוררתי (מצעקות או מטלפון) הייתי בכל מקרה צריך לקום לשירותים לצורך מתן שתן, אז לא ברור אם זה מה שמעיר אותי לכן הדילמה היא בין אורולוג לבין מעבדת שינה. מה אתה אומר? 3.האם יקיצה אחת בלילה דורשת בדיקה או רק שמדובר מפעמיים ומעלה?

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה