הרגשה שלא ישנתי כל הלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

10/06/2016 | 10:39 | מאת: יוסי

שלום, אני תלמיד תיכון בן 18 בתקופת בגרויות כרגע. סובל כבר הרבה זמן בבעיות שינה. קורה לי הרבה פעמים שאני הולך לישון בשעה 00:00 וקם בשעה 04:00 ומרגיש שלא ישנתי בכלל בפרק הזמן הזה.. כאילו שרק עצמתי עיניים. אשמח אם תנסו לאפיין את הבעיה. תודה מראש,יוסי

יוסי שלום. כדי לקבוע בוודאות מהי בעיית השינה שלך יש צורך בבדיקה של מעבדת שינה. עכ"פ מתיאור דבריך וכדי לנסות לעזור לך ולהקל עליך במיידי לפני שאתה פונה לאבחון ברצוני לתת לך מספר עצות. ראשית לגבי הטענה שלך שאינך ישן שעות, ברצוני לספר לך שנושא כזה נבדק לפני מספר שנים על קבוצת סטודנטים שטענו גם הם שאינם ישנים מספיק. מבדיקת תוצאות מעבדת השינה שלהם התברר שרובם ישנים הרבה יותר שעות ממה שטענו ומשהוצגו להם תוצאות הבדיקה חל אצל חלק גדול מהם שיפור ניכר בשינה. הסק בעצמך את המסקנות ממחקר זה. טבעי גם שתקופת הבגרויות היא תקופה לחוצה ועליך לנקוט במספר צעדים באמצעות אימוץ הרגלי עירנות/שינה (נקרא לזה "היגיינת שינה"). הקפד מעתה ואילך ללכת לישון ולהתעורר בשעות קבועות. רצוי לישון כ-8 שעות ביממה על פי גילך. לא לנוח בצהריים יותר מ-20 דקות (לא לישון). את מנוחת הצהריים לווה ב"תרגילי נשימה". הכנס ליוטיוב ועשה חיפוש בנושא זה ותוכל לראות שם הדגמות לכך. רצוי להפסיק לראות טלוויזיה כשעה לפני השינה וכן לא לעשות פעולות מאומצות כשעתיים לפני השינה. רצוי כמובן לא לשתות קפה וקולה מספר שעות לפני השינה. בקשר ל"היגיינת שינה" ראה מאמר בנושא בלינק: http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/tips_for_better_sleep.aspx אם לאחר תקופה של מספר שבועות מצבך אינו משתפר כדאי לפנות למטפל קוגניטיבי מקצועי בתחום השינה וכדאי גם לפנות לרופא משפחה כדי לשלול בעיות רפואיות אחרות.

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה