עליית דופק בשינה על הגב

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

10/01/2016 | 11:59 | מאת: Me

שלום, שמתי לב כשאני נרדמת בשכיבה על הגב, יש לי לחץ באיזור החזה והדופק שלי מאיץ.. כל זה גורם לי לאי שקט ולהתעוררות מהירה בבהלה. אשמח להבין מהן הסיבות לכך וכיצד ניתן לטפל.. תודה

שלום me. על פניו ומתאור דבריך נראה שיש לך בעיה של דום נשימה בשינה, שנוצרה בגלל היצרות של דרכי הנשימה העליונות. כדי לקבוע זאת בוודאות יש לשלול בעיה קרדיאלית או בעיות פיזיולוגיות אחרות ויש לפנות לרופא המשפחה בקשר לכך. במידה ואין לך בעיות כאלו יש לברר באם קיימת בעיה של עודף משקל וניתן להקל על מצבך על ידי ירידה במשקל. נוסף על כך יש ללמוד לישון על הצד ולא על הגב. שינה על הצד הוכחה מחקרית כתנוחה הטובה ביותר למעבר אוויר חופשי יותר בזמן השינה. הדבר החשוב ביותר במצבך הוא לפנות באnצעות רופא המשפחה למעבדת שינה כדי לברר בצורה יסודית באם קיימת הפרעת שינה ובאיזו דרגה. כדאי גם שתכנסי לתשובה שנתתי בפורום זה ליצחקי בתאריך 31.10.15

11/01/2016 | 21:21 | מאת: me

הי, איני סובלת מעודף משקל ועד כמה שידוע לי אין לי בעיות קרדיולוגיות. אני בת 31 ואחרי 3 לידות.. מה שכן כשאני חושבת על זה לעומק, הבעיה החלה אחרי טראומת חרדה שעברתי ושנה אחרי הלידה הראשונה.. פתאום כשהייתי נרדמת על הגב הייתי מתעוררת בבהלה והיה לי לחץ בראש, כמו דפיקות קלות כאלה שעוררו אצלי את החרדה.. האם לדעתך זה עניין פתיר שכדאי לבדוק במעבדת שינה? שוב תודה..

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה