התכווצויות וקפיצות בלתי רצוניות בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

31/10/2015 | 20:57 | מאת: יצחקי

שלום, אני בן 36 ובלי בעיות בריאותיות משמעותיות. בתקופה האחרונה יש לי בעיה שחוזרת על עצמה של התכווצויות חזקות בעיקר בחלק העליון של הגוף וזה קורה בדרך כלל מיד אחרי שאני נרדם. כתוצאה מכך קשה לי לחזור למהלך שינה תקין ולוקח לי המון זמן לחזור לשינה רגילה. אני עכשיו בתקופה קצת קשה בעבודה מאחר ויש לי סכסוך עם המעסיק שלי וזה גורם לי להיות מתוח ויחד עם העובדה שאיני ישן מספיק זה מביא אותי למצב שבו אני נמצא רוב היום בעייפות גדולה ומצב הרוח שלי מדוכדך. איך אפשר לצאת מהמצב הזה ולשפר את השינה?

התופעה של התכווצויות וקפיצות של הגוף שזה סוג של טיק בלתי נשלט אינו ניתן תמיד להסבר רפואי והסיבות לכך לא ידועות. ניתן לעיתים לקשר את זה למתח נפשי ויתכן על פי דבריך שאצלך זה נגרם כתוצאה מהבעיות שיש לך בעבודה. אם אכן זה כך ניתן ע''י תרגילי נשימה והרפייה לפני השינה וגם במשך היום לגרום לרגיעה של הגוף ולהפסקת תופעת ההתכווצויות הבלתי רצונית. הכנס ליוטיוב ובלשונית החיפוש רשום תרגילי נשימה ותוכל למצוא הרבה סירטונים בנושא זה. ראה גם כתבה בלווי סירטון הדרכה באתר קופ''ח כללית שחלק ממנה עוסק בתחום זה בלינק : http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/mental_health/Pages/stress_and_your_health.aspx כדאי במצבך גם לנקוט צעדים לשיפור הייגינת השינה ראה בלינק: http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/tips_for_better_sleep.aspx אם לאחר תקופה שבוע עד שבועיים מצבך אינו משתפר כדאי לפנות למטפל קוגניטיבי מקצועי בתחום השינה וכדאי גם לפנות לרופא משפחה כדי לשלול בעיות רפואיות אחרות. כל התשובות בפורום זה אינן מהוות תחליף לייעוץ אבחון וטיפול רפואי

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה