לחץ נפשי ועייפות יתר גורמים לי לבעיות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה - תמיכה

05/09/2015 | 16:16 | מאת: אליהו

שמתי לב שכאשר אני מתוח ותשוש מדי קשה לי מאד להירדם וכן השינה שלי פחות טובה ואני מתעורר פעם או פעמיים באמצע הלילה. האם זה יכול להיגרם בגלל פעילות יתר שלי לפני השינה או שיכולות להיות סיבות נוספות לכך?

אליהו שלום. פעילות יתר לפני השינה ועיסוק בדברים הגורמים לפעילות רבה של המוח ולחץ גדול יותר על מערכת העצבים יכולה לגרום לחלק מהאנשים הפרעות שינה. כדאי להוסיף כאן שפעילות ספורטיבית, ישיבה מול המחשב וצפייה בטלביזיה סמוך לשינה הם לעיתים פעילויות הרסניות שעלולות לפגוע בשינה ולשבש לנו את כל יום המחרת. אם אתה מרגיש מתוח או לחוץ מדי לפני השינה רצוי לא להיכנס למיטה. במקום זאת כדאי לעמעם אורות ולעשות פעולות מרגיעות כמו שמיעת מוסיקה בווליום נמוך, עיסוק בדברים מונוטוניים כמו קיפול בגדים שטיפת כלים, שיחות עם בן הזוג וכו'. זאת במשך כחצי שעה ואולי יותר עד שמרגישים הקלה במתח. שילוב של נשימות ארוכות ושחרורן יכול לעזור מאד להקלת הלחץ.

מנהל פורום הפרעות שינה - תמיכה